Skip to main content

Werken bij

Stichting Probos is een kennisorganisatie met gedreven vakmensen die zich inzet voor duurzaam bosbeheer in Nederland en daarbuiten.

Vacatures

Vacature (medior) adviseur

Draag bij aan het stimuleren van duurzaam bosbeheer wereldwijd!

Voor het werkveld ‘Verduurzamen van ketens en het waarderen van bosecosysteemdiensten’ zoekt Stichting Probos een (medior) adviseur.

Probos draagt bij aan bosbehoud en het stimuleren van duurzaam bosbeheer wereldwijd door bossen meer waarde te geven, de markt voor aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout te ontwikkelen en de businesscase voor duurzaam bosbeheer te verbeteren. Als kennisinstituut signaleren we kansen, lossen we knelpunten op door middel van (praktijk)onderzoek en pilots en verspreiden we kennis. Het bos en de mensen die van het bos afhankelijk zijn, staan in het werk van Probos altijd centraal.

Functieomschrijving

De (medior) adviseur voert projecten van a tot z uit, in de regel in teamverband. Je werkt nauw samen met de senior adviseur die eindverantwoordelijk is. Binnen het werkveld ‘Verduurzamen van ketens en het waarderen van bosecosysteemdiensten’ richt het werk op korte termijn zich grofweg op twee thema’s:

1. beslissers in Europa met impact op bos wereldwijd motiveren om duurzaam inkoopbeleid te formuleren en de voortgang hiervan te monitoren. Dit doen we o.a. d.m.v. een online tool die Probos heeft ontwikkeld en waarop de leden van belangrijke Europese federaties voor producenten en importeurs van houtproducten hun inkoopdata rapporteren.

2. de ‘(Community) Forest Conservation Proposition' van Probos breder uitrollen. Dit concept richt zich op het opbouwen en versterken van (nieuwe) waardeketens - van bron tot eindgebruiker - voor bosproducten, inclusief (minder bekende) houtsoorten. In vervolg op eerdere projecten, starten we binnenkort in dit kader o.a. een project in Suriname met lokale partners.

In de praktijk lopen de thema’s in elkaar over en versterken ze elkaar. Aanvullend kun je aan projecten werken binnen de overige werkvelden van Probos. Je krijgt de ruimte om nieuwe projectkansen te ontwikkelen en je ondersteunt projectaanvragen (incl. projectadministratie en financieel ondersteunende werkzaamheden).

Profiel:

• HBO of universitair geschoold
• Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
• Grote affiniteit met het werk van Probos en een ‘impact driven’ mindset
• Aantoonbare kennis en bij voorkeur netwerk t.a.v. duurzaam bosbeheer en duurzame (hout)ketens
• Aantoonbare ervaring met het samenwerken met buitenlandse organisaties
• Affiniteit met tropische bossen en met (tropisch) hout
• Affiniteit met de Europese houtsector en het uitvoeren van marktonderzoek
• Bij voorkeur ervaring met het werken in een projectorganisatie
• Bij voorkeur ervaring met het zelfstandig uitvoeren en managen van projecten
• Goede Office (Word, PPT, Excel) vaardigheden

Flexibiliteit en een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en goede schrijfvaardigheid in zowel het Nederlands als het Engels zijn essentieel in deze functie. Goede beheersing van Frans en eventueel andere talen is een pré. Dit geldt ook voor ervaring met het waarderen van ecosysteemdiensten (PES) in het algemeen en CO2 in het bijzonder. Je bent een teamspeler, communicatief sterk en een omgevingsbewuste netwerker.
Probos geeft in haar huidige toekomstvisie prioriteit aan vier werkvelden, waarvan drie zich richten op het Europese bos (https://www.probos.nl/organisatie/over-probos). Affiniteit met deze werkvelden, draagt bij aan het werkplezier bij Probos.

Wat wij bieden

Een interessante, afwisselende baan (32-36 uur per week) bij een kleine, dynamische organisatie met een gemotiveerd team, voor wie de uiteindelijke impact van de projecten op het bos centraal staat. De salariëring is gebaseerd op kennis en werkervaring en in lijn met BBRA-schalen 9-10 (€ 3.165,83 - 4.921,54, bruto per maand bij een volledige werkweek van 40 uur). Stichting Probos kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo betaal je geen werknemersbijdrage voor je pensioen.

Vragen?

Neem voor vragen contact op met Mark van Benthem (directeur-bestuurder): 0317-466560 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij zijn afwezigheid met Sylvia Schalken: 0317-466555 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en herken je je in het profiel, stuur dan je brief met CV vóór 21 mei naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Probos

Stichting Probos is een kennisorganisatie met gedreven vakmensen. Probos zet zich in voor een gezonde leefomgeving voor mens en natuur door het helpen ontwikkelen van sterke en gezonde bossen in Nederland en daarbuiten. Daarbij staat het belang van het bos altijd centraal. Het innovatieve en vaak unieke karakter van de projecten vraagt veel flexibiliteit van de medewerkers, maar maakt het werken bij Probos ook uitdagend en afwisselend. Probos is een non-profit organisatie.  Een hecht team van 12 personen werkt op projectbasis en combineert een zakelijk instelling en werkwijze met haar ideële doel.